SosyalBen x Kiru - Bez Çantalar

SosyalBen x Kiru - Bez Çantalar

İlk adımlarını 2009 senesinde atan SosyalBen Vakfı, yaptığı saha çalışmalarıyla Türkiye’nin ve Dünyanın dezavantajlı bölgelerindeki çocukların sosyal becerilerini geliştirmeyi amaçlamakta ve çalışmalarını gönüllülük esasıyla sürdürmektedir.

Sosyalben ile Kiru’nun yolları 2018 yılında Tomtom Sokak’ta düzenlenen Happy Tomtom etkinliği sırasında kesişti. Hiçbir zaman sadece bir kıyafet markası olarak planlanmamış olan Kiru için, SosyalBen gibi çocuklar ve toplum için fayda yaratan bir vakıfla çalışmaya başlamak çok kıymetliydi.

Birlikte yaptığımız ilk çalışma; %100 pamuktan, 2 farklı desen opsiyonuyla ürettiğimiz bez çantalar oldu. Ana temamız ise ‘’Paylaşmak ve Gönüllülük’’

  • Renkli ellerden oluşan ilk desenin çıkış noktası SosyalBen tarafından yapılan saha çalışmaları… Bu çalışmalar sırasında yapılan aktivitelerde çocukların renkli boyalarla yaptıkları el baskıları olduğunu göreceksiniz. Birbirinden farklı renk ve boyutlardaki bu eller hem bir bütünün parçası olmanın hem de kalıcı fayda yaratmak için kolektif çalışabilmenin önemini simgelemektedir.
  • Zürafalı desen ise ilhamını, SosyalBen Vakfı’nın kurucusu Ece Çiftçi’nin ‘’Yaşasın Kısa Boylu Zürafalar’’ konuşmasından almaktadır. Özetle, sahip olunan ayrıcalıklar, imkanlar ve beceriler paylaşıldıkça başka insanların hayatlarında yeni pencereler açılır. Konuşmanın tamamına bu linkten ulaşabilirsiniz.

SosyalBen Vakfı ile hazırladığımız çantalara ve çok daha fazla ürüne SosyalBen Store internet mağazasından ulaşabilir, satın alarak çocukların sosyal benliklerinin gelişimine destek olup, yüzlerindeki gülümsemenin sebebi olabilirsiniz.