"Sarı Spor Ayakkabı"

"Sarı Spor Ayakkabı"

Sokaktaki tüm sarılarla uyumlu sarı ayakkabının hikayesi;

Bu serinin ilk fotoğrafı, bu serinin ilk fotoğrafı olduğundan habersiz bir şekilde 2016 senesinde Osmanbey Metro’sunda çekilmiş. Ayakkabının temizliğinden, o gün ilk kez giyildiğini söylemek mümkün…

Ayakkabı: Adıdas SuperStar - AdıColor - Sarı

Kiru faaliyetlerinde ve organizasyon şemasında belki de en çok mesai ona ait... Nedenini bilmediğim bir şekilde mevsimden ve üstümdekinden bağımsız olarak neredeyse her gün kullanımda. Sokakla uyumunu hatırladığımdan beri, İstanbul’u tavaf ederek geçen mesai günlerinin hatırası olarak her güne bir fotoğraf çekiyorum.

Bütün bu sokaklarda meşgul bir kafayla, beş gün sonrasını gereksiz yere planlayarak ve beş gün öncesini gereksiz yere dert ederek dolaşmak yerine, sokaktaki sarıyı kovalıyorum. Şiddetle tavsiye ederim :)

Neden Sarı?

Sokaklardaki bazı tabelaların, uyarıların, otopark çizgilerinin sarı olmasının ana nedeni “Sarı” rengin insan gözü tarafından çok kolay ayırt edilebiliyor olması. Canlı yapısından ötürü renk körlüğü durumunda bile çok nadir versiyonları dışında sarı renk algılanabiliyormuş.

Taksilerin sarısı ise, taksi firmalarının kurulmaya başladığı 1900'lü yıllarda yapılan bir araştırma sonucu "uzaktan en kolay seçilebilen" rengin sarı olduğu bilgisi üzerine yaygınlaşarak tüm taksilerde kullanılmaya başlanmıştır.

İlgili linkler – Kaynakça

https://www.roadtrafficsigns.com/traffic-sign-colors

https://www.vergesafetybarriers.com.au/yellow-safety-colour/

https://www.tech-worm.com/taksiler-neden-sari-renklidir/

https://time.com/4640097/yellow-taxi-cabs-history/